neděle 11. srpna 2013

Čočková omáčka s rýží a ovsem

Ingredience:


červená čočka
zeleninový vývar
sojová smetana
rýže
bezpluchý oves
červená řepa
okurka
kysané zelí
majonéza
umeocet

Postup:

Omáčka: rozvařím červenou čočku v zeleninovém vývaru, přidám trochu sojové smetany, rozmixuji, zahustím trochou rýže, rozmixuji..

Rýže + bezpluchá oves - obojí předem vařené jen osmahnu na oleji se slunečnicovým semínkem

Salátek: červená řepa (předem vařená 1 hodinu ve vodě), okurka, kysané zelí - přidám sojovou smetanu, trochu majonézy-tofunézy a umeocet na ochucení

 

Seitan na paprice s vločkovo-kroupovými knedlíky a zelím

Ingredience:Omáčka: 

seitan
cibule
kmín, červená paprika, sůl, pepř
zeleninový vývar
kukuřičný škrob

Knedlíky:

vařené kroupy 
ovesné vločky
špaldová mouka

Postup:

1/ Seitan nakrájím na kousky, osmahnu na cibulce, přidám kmín a papriku, zaleju zeleninovým vývarem, dusím cca 20 minut, zahustím kukuřičným škrobem.

2/ Knedlíky - vločkovo-kroupové: předem vařené kroupy rozmixuji, přidám vločky předem namočené v horké vodě, trochu mouky, a tvaruju noky, vařím ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

3/ Podávám s poduseným zelím.. 

Smažený tempeh s jáhlovo-rýžovou kaší

Ingredience:

uzený tempeh
hraška
slunečnicový olej
vařené jáhly
vařená rýže
zeleninový vývar
zelenina, sůl, hořčice


Postup:

1/ Tempeh nakrájíme na kousky, obalíme v hrašce a začneme opékat v rozpáleném slunečnicovém oleji.
2/ Z uvařených jáhel a rýže rozmixujeme kaši, přidáme trochu zeleninového vývaru.
3/ Jakoukoli zeleninu nakrájíme a podáváme k hotovému jídlu. Můžeme přidat hořčici..