Ingredience:
kousek celeru
2-3 mrkve
1 petržel
2 listy kapusty
1 pórek
půlka cibule větší nebo 1 celá menší
2-3 bobkové listy
3-4 kuličky nového koření
lžíce sušeného libečku (jakmile bude čerstvoučký z žatecké farmy, dám ten)
lžíce olivového oleje
Postup:
1) Všechnu zeleninu omyju, i když dle Strnadelové se do vývaru přidávají i odpady z čištění zeleniny, já bohužel přes zimu nakupuji v supermarketech a i když je to BIO zelenina, nechce se mi ji tam dávat celou, počkám si na čerstvou z farmy Žatec.
2) Zeleninu zaleju studenou vodou, přidám koření, olej a dám na minimálně 1 hodinu vařit pod pokličkou.
3) Hotový vývar scedím a zeleninu vyhodím, protože už v ní nic není... Podávám s rýžovými nudlemi nebo vařenými kroupami či rýží.
Výborné rýžové nudle - složení rýžová mouka a voda :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat