Po delší pauze první recept. Během prosince jsme pomalu přešli na makrobiotickou stravu, zatím ne zcela striktně, ale vyhovuje nám moc, tak zkusím přidat pár zdravějších receptů, jako tento:
Losos pečený v troubě, kaše z batátů a jáhel, salátek z polníčku a papriky
Ingredience pro 2 osoby:
2 ks filetu z lososa (my používáme IKEA lososa, protože je pro nás nejdostupnější)
půlka batátu
půl hrnku jáhel
2 lžíce kokosového krému
dvě hrsti polníčku
hrst papriky
olivový olej, sůl, zeleninové biokoření Alnatura
Koupila jsem tento kokosový krém v Intersparu, bohužel neměli v BIO kvalitě, příště vyzkouším Alnatura |
Postup:
1) Jáhly properu ve studené vodě a ve 3 hrncích vody přivedu k varu.
2) Jakmile jáhly začnou vřít, přidám špetku soli a na kousky nakrájený batát, na mírném stupni vařím dohromady s jáhly, přikryté (já dala vše do tlakového hrnce), vařím dokud batát nezměkne.
3) Batáty s jáhly rozmixuji tyčovým mixérem do kaše, nakonec přidám lžíci olivového oleje a promíchám. Kaše je hotová.
4) Salátek z polníčku a papriky ochutím dresingem z 2 lžic olivového oleje, lžičky hořčice, špetky soli, promíchám, servíruji.
5) Lososa dám na plech, posypu špetkou zeleninového koření Alnatura, zakápnu olivovým olejem a při 180 stupních peču na horkovzduchu, cca 10 až 13 minutek.
Dobrou chuť. Batáty i kokosový krém jsou jemně nasládlé, podle toho ochutí kaši, v kombinaci s přírodním lososem a zeleninkou výborné zdravé jídlo. Pro nás jsou to nové chutě, a mnohem více pestřejší, než jsme jedli kdysi...
Kam se dá ten kokos. olej :-o ? Do kaše místo olivového?
OdpovědětVymazatDo té kaše :)
OdpovědětVymazat