Suroviny:
2 hrnky celozrnného kuskusu1 hrnek červené čočky
1 lžíce zeleninového vývaru v prášku (Alnatura)
1 lžíce olivového oleje
půlka cibule
2 hrnky mražené zeleniny
sůl, pepř, sojová omáčka Shoyu
2 lžíce kysaného červeného zelí
Postup:
1) Nejprve namočím červenou čočku na 1 hodinku do studené vody. Pak scedím vodu, čočku dám do hrnce, zaleju čistou vodou, přidám majoránku a kmín a vařím cca 20 minut do změknutí.2) Kuskus s 1 lžící zeleninového vývaru v prášku Alnatura dám do mísy a zaleju vařící vodou, nechám 15 minut přikryté dojít.
3) Cibulku najemno osmahnu na olivovém oleju, přidám zeleninu a chvíli podusím pod pokličkou doměka.
4) K zelenině na pánvi přidám kuskus a vše promíchám, přidám sojovou omáčku Shoyu.
5) Podávám kuskus spolu s omáčkou z červené čočky a přidám 2 lžíce kysaného červeného zelí.
Žádné komentáře:
Okomentovat