úterý 9. dubna 2013

Fazolačka se zelím

V jedné restauraci jsme ochutnali perfektní polévku, kterou jsem hned musela doma vyzkoušet a je to taková "co dům dá", ale perfektní chuť!

Ingredience:
zeleninový vývar 
1 plechovka bílých fazolí (nebo cca 100 g fazolí přes noc namočených a poté uvařených)
2 lžíce bílého kysaného BIO zelí Alnatura
kousek kapusty
1 menší cibulka
čtvrtka maďarské klobásky nebo jiné lepší kvalitní klobásky, může být i chorizo
sojová omáčka Shoyu
pepř, kukuřičný škrob

Postup:
1) Dám ohřát připravený zeleninový vývar.
2) Na pánvičce zahřeju olej a osmahnu cibulku, kapustu a na kolečka nakrájenou klobásku, po chvilce přidám i fazole, chvíli vše osmahnu, přidám sojovou omáčku Shoyu.
3) Vše osmahnuté přidám do zeleninového vývaru, nechám chvilku probublat, přidám kysané zelí, trochu opepřím, nakonec zahustím troškou kukuřičného škrobu - ale pokud se dá více zelí, není ani třeba zahušťovat. Má výbornou, lehce nakyslou chuť :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat