neděle 11. srpna 2013

Seitan na paprice s vločkovo-kroupovými knedlíky a zelím

Ingredience:Omáčka: 

seitan
cibule
kmín, červená paprika, sůl, pepř
zeleninový vývar
kukuřičný škrob

Knedlíky:

vařené kroupy 
ovesné vločky
špaldová mouka

Postup:

1/ Seitan nakrájím na kousky, osmahnu na cibulce, přidám kmín a papriku, zaleju zeleninovým vývarem, dusím cca 20 minut, zahustím kukuřičným škrobem.

2/ Knedlíky - vločkovo-kroupové: předem vařené kroupy rozmixuji, přidám vločky předem namočené v horké vodě, trochu mouky, a tvaruju noky, vařím ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

3/ Podávám s poduseným zelím.. 

2 komentáře:

  1. tak tohle urcite musim vyzkouset.jen bych se rada zeptala na aspon pribliznou gramaz ingredienci u knedliku?dekuju

    OdpovědětVymazat
  2. No předběžná - já obvykle dělám dle odměrky na 100 ml - a dávám vždy vařit 2 odměrky krup a 1 odměrku vloček...zkuste, ono to vždy nějak dopadne a mouka jen na dohuštění

    OdpovědětVymazat