pondělí 3. prosince 2012

Kuskus se zeleninou a čočkovou omáčkou

Díky webu "Jíme jinak"  jsem se rozhodla vyzkoušet alespoň na 1 měsíc se stravovat podle určitých pravidel - žádné mléčné výrobky, žádné maso, vejce, brambory či rajčata. Zatím to zkoušíme postupně, protože brambory opravdu máme moc rádi, mléčné výrobky mi nikdy nedělaly dobře, takže jejich úplné vysazení není problém, uvidíme jak nám to půjde.. Bílou mouku a cukr už nepoužíváme tak 5 let a na zdravé alternativy jsme si rychle zvykly.. Jako první recept jsem zkusila rizoto s čočkovou omáčkou a dnes ještě kuskus s čočkovou omáčkou, je to strašně jednoduché!

Suroviny:

2 hrnky celozrnného kuskusu
1 hrnek červené čočky
1 lžíce zeleninového vývaru v prášku (Alnatura)
1 lžíce olivového oleje
půlka cibule
2 hrnky mražené zeleniny
sůl, pepř, sojová omáčka Shoyu
2 lžíce kysaného červeného zelí 

Postup:

1) Nejprve namočím červenou čočku na 1 hodinku do studené vody. Pak scedím vodu, čočku dám do hrnce, zaleju čistou vodou, přidám majoránku a kmín a vařím cca 20 minut do změknutí.
2) Kuskus s 1 lžící zeleninového vývaru v prášku Alnatura dám do mísy a zaleju vařící vodou, nechám 15 minut přikryté dojít.
3) Cibulku najemno osmahnu na olivovém oleju, přidám zeleninu a chvíli podusím pod pokličkou doměka.
4) K zelenině na pánvi přidám kuskus a vše promíchám, přidám sojovou omáčku Shoyu.
5) Podávám kuskus spolu s omáčkou z červené čočky a přidám 2 lžíce kysaného červeného zelí. 



Žádné komentáře:

Okomentovat