Nejlepší je si polentu uvařit den dopředu, večer. Nechat ji zchladnout přes noc v lednici a druhý den nakrájet na hranolky nebo trojúhelníky a pomazat olivovým olejem a ještě na olivovém oleji osmahnout dozlatova. Jinak se mi strašně moc přichytává k pánvi..
Suroviny:
2 ks kuřecích prsíček120 g kukuřičné instantní polenty
zeleninový vývar
mražená zelenina
sůl, pepř, kmín, tymián, hořčice
panenský olivový olej
kukuřičný škrob
Postup:
1) Instantní polentu zaliju 500 ml vařícího zeleninového vývaru, stáhnu plamen a promíchávám cca 3 minutky, naleju hotové do formy (já použila formu na koláč o průměru 20 cm, ale stačí i větší tác či talíř) a nechám vychladnout do druhého dne v ledničce. (Pokud vaříte ve stejný den, nechte jí na vychladnutí minimálně hodinu).2) Kuřecí prsa opepřím a natřu půlkou lžičky hořčice.
3) Na olivovém oleji krátce osmahnu cibulku a hned přidám kmín a tymián a kuřecí prsíčka a osmahnu, poté přidám vše do tlakového hrnce a v něm 15 minut povařím, přileju cca 150 ml zeleninového vývaru, abych měla i trochu omáčky.
4) Zeleninku osmahnu na troše olivového oleje a vyjmu z pánve.
5) Vychladlou polentu nakrájím ve formě na díly (cca 7 dílků) a osmahnu na zbytku olivového oleje po zelenině z obou stran.
7) Kuřecí prsa vyjmu, scedím vývar a cibuli a čistý vývar zahustím maizenou. Vše podávám..
Žádné komentáře:
Okomentovat