Zdravé mlsání pro všechny. Při zpracovávání těsta poznáte jestli je třeba přidat mléko, pokud se budou rozpadat a nechtějí držet pohromadě... Ovesné vločky jsou zdravé, obsahují bílkoviny, vlákninu a mnoho dalších vitamínů a minerálů. Nezatěžují trávení. Já do nich přidávám půl/půl másla a kokosový tuk. Kokosový olej je moc zdravý, pomáhá v péči o pokožku i vlasy (zevně), je to přírodní antibiotikum, které pomáhá ničit bakterie, viry, kvasinky i plísně, podporuje správnou činnost metabolismu a je vhodný na vaření, pečení či smažení.
Suroviny:
50 g másla 50 gkokosového oleje 1 lžička jedlé sody 85 g ovesných nebo špaldových vloček 85 g strouhaného kokosu 100 g špaldové mouky 30 g stévie (nebo třtinového cukru nebo javorového sirupu) 5-6 lžicrýžového, ovesného nebo špaldového mléka
Postup:
1) Rozpustím máslo a kokosový tuk.2) V horké vodě rozmíchám jedlou sodu a přileji do rozpuštěného másla, promíchám.3) Vločky, kokos, mouku a stévii dám do mísy a přileju rozpuštěné máslo s kokosovým olejem, opět promíchám. Pokud se hodně drobí, přileju trochu mléka, aby se mi těsto hezky spojilo a šlo tvarovat.4) Na plech dám pečící papír, směs plním do kulatého vykrajovátka, cca 3 cm od sebe.5) Dám péct do předehřáté trouby na 180 stupňů (horkovzduch) a peču 10 minut do zezlátnutí.
Sušenky vypadají docela zajímavě, stejně jako celý blog :)
OdpovědětVymazatDěkuji za pochvalu! To potěší :-)
OdpovědětVymazatMohu se. Zeptat jak dlouho vydrzi ze bych je dala do nejaky dozy. Dekuji
OdpovědětVymazat