pondělí 4. března 2013

Jáhlovo čočková kaše s paprikovou omáčkou

Rychlý a jednoduchý bezmasý oběd téměř z jednoho hrnce a plný kvalitní bílkoviny :-)

Ingredience:
1 hrnek propláchnutých jáhel
1 hrnek propláchnuté hnědé čočky
1 mrkev
1 paprika
zeleninový vývar, olivový olej, paprikové koření, sůl

Postup:
1) Do tlakového hrnce dám nejprve čočku a na ní jáhly, zaleju vodou tak, abych měla cca 3 - 4 cm nad, přidám špetku soli a kapku olivového oleje, dám vařit na cca 25 minut.
2) Papriku oloupu (nejíme slupku na paprice, je těžko stravitelná), nakrájím na kousky, rozpálím pánev, 1lžíci olivového oleje a vhodím do ní kousky papriky, přidám paprikové koření, špetku soli a chvíli promíchám. Nakonec zaleju cca 200 ml zeleninového vývaru a nechám vyvařit do zhoustnutí.
3) Hotové jáhly, čočku a mrkev rozmixuji ponorným mixérem na kaši, na talíři přeleji paprikovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat