sobota 2. března 2013

Kroupovo čočkové karbanátky, polentové hranolky

Naše oblíbené polentové hranolky a výborné kroupovo čočkové karbanátky, občas si k nim dáme i klasickou tatarku, to je mňamka, maso nám v nich rozhodně nechybí.

Ingredience:
1 hrnek uvařené hnědé čočky
1 hrnek uvařených krupek
1 mrkev
1 cibule
1 petržel
hořčice
majoránka, sojová omáčka Shoyu, olej, sůl
instantní polenta Alnatura
ledový salát, mrkvička

Postup:
1) Na oleji orestuji najemno nakrájenou cibulku s trochou soli, přidám mrkev a petržel.
2) Uvařenou čočku a kroupy pomelu dohromady, vznikne hmota, ze které mohu vyrábět karbanátky, přidám do ní ještě 1 nastrouhanou mrkvičku, hořčici, sojovou omáčku a případně petrželovou nať.
3) Karbanátky dávám na plech, potírám je olivovým olejem, ve kterém jsem rozmíchala lžíci hořčice, na pečícím papíru  peču při 175 stupních dozlatova. Obracím, aby byly křupavoučké.
4) Na druhý plech si dám dem předem uvařenou polentu, kterou vezmu z ledničky a nakrájím na hranolky, ty pomažu olivovým olejem, dám na druhý plech a spolu s karbanátkama do trouby dozlatova.
5) Ledový salátek smíchám s mrkvičkou a olivovým olejem, podávám k hotovému jídlu.


Žádné komentáře:

Okomentovat