sobota 2. března 2013

Svíčková omáčka jinak

Protože svíčkovou omáčku s knedlíkem jsme měli moc rádi, ale maso jíme max. 1 týdně, tak si děláme častěji tuto zdravější a velmi chutnou variantu, knedlík nahradily polentové hranolky a jsou výborné, že si je občas dáme samotné s tatarkou...

Ingredience pro 2 osoby:
půlka uzeného tofu (kupuji Alnatura)
půlka cibule, petržel, kousek celeru,
2 větší mrkve
pepř, sůl, olivový olej
polenta (držte se vždy návodu, podle toho jakou koupíte, Alnatura má skvělou, instantní, jen se nechá přijít do varu a během 6 minutek je hotovo)

1) Nejlépe den dopředu, nebo min. 4 hodiny dopředu si připravím polentu z instantní polenty - 250 g na 1 l vody, vodu přivedu k varu a vsypu polentu, míchám dokud nezhoustne, cca 2 minutky a je hotovo, naleju do formy a nechám ztuhnout a zchladnout, nejlépe v lednici.
2) Na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám mrkvev, petržel a celer a nakonec uzené tofu na kousky, osmahnu a přileju lžičku shoyu omáčky, pepř a špetka soli, bobkový list, nové koření. Zaleju vodou a dám na 17 minutek dusit.
3) Polentu nakrájím na kousky (hranolky či kolečka či cokoli jiného) a dám na plech na pečící papír, zakápnu olivovým olejem a peču jako hranolky na 175 stupňů do zezlátnutí. Neotáčím.
3) Hotovou omáčku rozmixuju na krém, přileju ovesnou smetanu na zjemnění (fakt tak 1 lžíci) a je hotovo. Podávám s brusinkami a nakrouhanou mrkvičkou.

740263_3598572101431_435922906_o.jpg (1400×933)

Žádné komentáře:

Okomentovat