sobota 2. března 2013

Kroupovo vločkové knedlíky s tofu a zelím

Knedlo vepřo zélo podle nás - knedlíky dle Strnadelové, chuťově překvapivě výborné jídlo, budeme dělat častěji..

Ingredience:
půl hrnku uvařených krup
1 hrnek ovesných vloček
trochu špaldové mouky
2 hrnky vařící vody
sůl
červené zelí
balzamikový ocet, olivový olej
uzené tofu Alnatura
cibule, petrželka, mrkev
trochu zeleninového vývaru

Postup:
1) Nejprve si připravím knedlíky: vločky zaleju vařící vodou a chvíli nechám odležet, hezky nasáknou vodu, pak je smíchám s předem uvařenými pomletými kroupami (nemám mlýnek a dala jsem je do mixéru s trochou vody..), podle potřeb dohustím špaldovou moukou.
2) Z hotového těsta 2 velkými lžícemi vytvářím knedlíčky / noky, vařím v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
3) Červené zelí zaleju trochou zeleninového vývaru, přidám lehce balzamikový ocet, špetku třtinového cukru a povařím dozměknutí.
4) Uzené tofu nakrájím na kousky, na pánvi rozpálím olej, osmahnu cibulku, přidám tofu a promíchám, přidám mrkev na kolečka a špetku petrželové natě, podleju vývarem a podusím cca 15 minutek, vytvoří se mi sos, kterým polévám knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat