sobota 2. března 2013

Losos pečený v troubě, kaše z batátů a jáhel, salátek z polníčku a papriky


V novém roce, jíme jinak...

Po delší pauze první recept. Během prosince jsme pomalu přešli na makrobiotickou stravu, zatím ne zcela striktně, ale vyhovuje nám moc, tak zkusím přidat pár zdravějších receptů, jako tento:

Losos pečený v troubě, kaše z batátů a jáhel, salátek z polníčku a papriky


Ingredience pro 2 osoby:
2 ks filetu z lososa (my používáme IKEA lososa, protože je pro nás nejdostupnější)
půlka batátu
půl hrnku jáhel
2 lžíce kokosového krému
dvě hrsti polníčku
hrst papriky
olivový olej, sůl, zeleninové biokoření Alnatura

Koupila jsem tento kokosový krém v Intersparu, bohužel neměli v BIO kvalitě, příště vyzkouším Alnatura



Postup:
1) Jáhly properu ve studené vodě a ve 3 hrncích vody přivedu k varu.
2) Jakmile jáhly začnou vřít, přidám špetku soli a na kousky nakrájený batát, na mírném stupni vařím dohromady s jáhly, přikryté (já dala vše do tlakového hrnce), vařím dokud batát nezměkne.
3) Batáty s jáhly rozmixuji tyčovým mixérem do kaše, nakonec přidám lžíci olivového oleje a promíchám. Kaše je hotová.
4) Salátek z polníčku a papriky ochutím dresingem z 2 lžic olivového oleje, lžičky hořčice, špetky soli, promíchám, servíruji.
5) Lososa dám na plech, posypu špetkou zeleninového koření Alnatura, zakápnu olivovým olejem a při 180 stupních  peču na horkovzduchu, cca 10 až 13 minutek.

Dobrou chuť. Batáty i kokosový krém jsou jemně nasládlé, podle toho ochutí kaši, v kombinaci s přírodním lososem a zeleninkou výborné zdravé jídlo. Pro nás jsou to nové chutě, a mnohem více pestřejší, než jsme jedli kdysi...


2 komentáře: