středa 3. října 2012

Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Bulgur je celozrnná pšenice a je podobný kuskusu. Vaří se v poměru 1:2 (bulgur:voda), je to taková rychlovka. Je možné ho nechat nabobtnat ve vodě právě jako kuskus a přidat cokoli co máte rádi.. Je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. 


Suroviny:

1 díl bulguru
2 ks kuřecích prsou
zeleninový vývar 
mražená zelenina
1 ks cibule šalotka
1 lžíce extra panenský olivový olej
sůl, pepř 

Postup:

1) Začnu s bulgurem, pro 2 osoby cca 150 g zaleju horkým zeleninovým vývarem, nechám provařit max. 3 minuty a pak pod pokličkou nechám zhruba 20 minut dojít.
2) Kuřecí prsa nakrájím na kousky, opepřím, osolím a orestuju na pánvi na olivovém oleji.
3) Ke kuřecímu masu přidám zeleninku, chvilku orestuji a podávám. 


Žádné komentáře:

Okomentovat