středa 3. října 2012

Sušenky z ovesných vloček

Zdravé mlsání pro všechny. Při zpracovávání těsta poznáte jestli je třeba přidat mléko, pokud se budou rozpadat a nechtějí držet pohromadě... Ovesné vločky jsou zdravé, obsahují bílkoviny, vlákninu a mnoho dalších vitamínů a minerálů. Nezatěžují trávení. 

Já do nich přidávám půl/půl másla a kokosový tuk. Kokosový olej je moc zdravý,  pomáhá v péči o pokožku i vlasy (zevně), je to přírodní antibiotikum, které pomáhá ničit bakterie, viry, kvasinky i plísně, podporuje správnou činnost metabolismu a je vhodný na vaření, pečení či smažení.



Suroviny:

50 g másla
50 g kokosového oleje 
1 lžička jedlé sody
85 g ovesných nebo špaldových vloček
85 g strouhaného kokosu
100 g špaldové mouky
30 g stévie (nebo třtinového cukru nebo javorového sirupu)
5-6 lžic rýžového, ovesného nebo špaldového mléka


Postup:

1) Rozpustím máslo a kokosový tuk.2) V horké vodě rozmíchám jedlou sodu a přileji do rozpuštěného másla, promíchám.3) Vločky, kokos, mouku a stévii dám do mísy a přileju rozpuštěné máslo s kokosovým olejem, opět promíchám. Pokud se hodně drobí, přileju trochu mléka, aby se mi těsto hezky spojilo a šlo tvarovat.4) Na plech dám pečící papír, směs plním do kulatého vykrajovátka, cca 3 cm od sebe.5) Dám péct do předehřáté trouby na 180 stupňů (horkovzduch) a peču 10 minut do zezlátnutí.


3 komentáře:

  1. Sušenky vypadají docela zajímavě, stejně jako celý blog :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pochvalu! To potěší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se. Zeptat jak dlouho vydrzi ze bych je dala do nejaky dozy. Dekuji

    OdpovědětVymazat