sobota 27. října 2012

Kuřecí kousky na tymiánu, šťouchané mrkvové brambory

Co každý den vařit, když dochází nápady... obměňovat jak to jen jde, aby nebyla nuda.. Ochutnali jsme BIO kuře od firmy Biopark, je k dostání například v hypermarketech Globus, cena za 1 ks BIO kuřete záleží na velikosti kuřete, ale my kupujeme kolem 400 - 560 Kč za kus. Chuťově se s normálním (nebio) nedá srovnat, je mnohem lepší! 


Suroviny:

kuřecí prsíčka
koření: sůl, pepř, tymián, červená paprika, kurkuma
sojová omáčka Shoyu
olivový olej

brambory, mrkev, máslo, trocha sojové smetany

1) Kuřecí prsíčka rozkrájím na větší kousky.
2) Olivový olej, omáčku Shoyu a koření smíchám a do marinády namočím kuřecí kousky.
3) Brambory dám vařit s mrkví.
4) Kuřecí kousky opeču na pánvi, hotové brambory rozšťouchám s mrkví a přidám kousek másla a cca 1 lžíci sojové smetany a špetku čerstvé petrželové natě, podávám spolu se zeleninovým salátkem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat