čtvrtek 4. října 2012

Kuřecí prsíčka s grilovanou polentou a zeleninou

Když jsem poprvé vařila polentu, po ochutnání sem věděla, že jí víckrát nezkusím, ale v jedné restauraci jsme ochutnali grilovanou polentu, a to byl gurmánský zážitek, takže zkouším ten nejlepší způsob a jde to... 

Nejlepší je si polentu uvařit den dopředu, večer. Nechat ji zchladnout přes noc v lednici a druhý den nakrájet na hranolky nebo trojúhelníky a pomazat olivovým olejem a ještě na olivovém oleji osmahnout dozlatova. Jinak se mi strašně moc přichytává k pánvi.. 

Suroviny:

2 ks kuřecích prsíček 
120 g kukuřičné instantní polenty 
zeleninový vývar
mražená zelenina 
sůl, pepř, kmín, tymián, hořčice 
panenský olivový olej 
kukuřičný škrob 


Postup: 

1) Instantní polentu zaliju 500 ml vařícího zeleninového vývaru, stáhnu plamen a promíchávám cca 3 minutky, naleju hotové do formy (já použila formu na koláč o průměru 20 cm, ale stačí i větší tác či talíř) a nechám vychladnout do druhého dne v ledničce. (Pokud vaříte ve stejný den, nechte jí na vychladnutí minimálně hodinu).
2) Kuřecí prsa opepřím a natřu půlkou lžičky hořčice.
3) Na olivovém oleji krátce osmahnu cibulku a hned přidám kmín a tymián a kuřecí prsíčka a osmahnu, poté přidám vše do tlakového hrnce a v něm 15 minut povařím, přileju cca 150 ml zeleninového vývaru, abych měla i trochu omáčky.
4) Zeleninku osmahnu na troše olivového oleje a vyjmu z pánve.
5) Vychladlou polentu nakrájím ve formě na díly (cca 7 dílků) a osmahnu na zbytku olivového oleje po zelenině z obou stran.
7) Kuřecí prsa vyjmu, scedím vývar a cibuli a čistý vývar zahustím maizenou. Vše podávám.. 


Žádné komentáře:

Okomentovat