pondělí 8. října 2012

Jehněčí maso s bramboráčky

Suroviny:

jehněčí maso (podle počtu osob)
2 lžíce olivového oleje
sojová omáčka Shoyu
rozmarýn, tymián, hořčice, pepř

Na bramboráčky:
1 kg brambor
2 ks vajec
3 lžíce špaldové mouky
sůl, pepř
3 hrsti majoránky
3 hrsti petrželové natě

1) Maso naložím do marinády s oleje, sojovky, bylinek a pepře.
2) Připravím si bramboráčky - vše na ně smíchám a hned vykládám na připravený plech na pečení, na papír pečící a peču v předehřáté troubě na 200 stupňů 15 minut z každé strany.
3) Maso osmahnu ve směsi marinády, přileju trochu vody a zhruba 20 minut podusím.
4) Ke konci přidám k masu pár mini rajčátek a 1 lžičku kvalitní hořčice, promíchám a hotový sos zahustím maizenou. Podávám s bramboráčky. 



Žádné komentáře:

Okomentovat