sobota 6. října 2012

Špaldový celozrnný chlebík

Už nás nebavilo kupování pečiva v supermarketech, po různých recenzích a novinových článcích o tom, jak na pečivu pekaři šetří, jsme se rozhodli udělat si svůj vlastní chlebík a je výborný!

Suroviny:

500 g špaldové mouky
1ks sušeného droždí Alnatura
1 ks koření do chleba Alnatura 
7 g sušeného kvásku Alnatura
2 lžičky mořské soli
1 hrst vlašských ořechů (nebo dýňových či slunečnicových semínek)
300 ml vlažné vody
50 ml sezamového nebo slunečnicového oleje 


Postup: 


1) Mouku, droždí, koření, sůl a kvásek dám do mísy, přidám vločky nebo ořechy, nebo dýňová semínka a zamíchám. Nakonec přidám vlažnou vodu a olej, míchám v robotu, dokud se mi nevytvoří kulička a nelepí se na stěny nádoby.
2) Dám kynout na 2 hodiny do tepla, přikryté utěrkou.
3)  Poté těsto dám do formy na pečení a peču v troubě na 200 stupňů 35 minut.


2 komentáře:

  1. Chci vám jenom moc a moc poděkovat za všechny úžasné recepty a především inspiraci.Moje rodina je naprostý začátečník ve zdravých potravinách.Ale 100% odhodlaná už nejíst tu chemii prodávanou za potraviny.Děkuji.Jana z Chrudimi

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda za takové ohlasy! Moc si toho vážím a každému, kdo se takto rozhodne držím palečky a přeju hodně sil, protože to zdraví pak přijde pomalu, ale jistě samo!

    OdpovědětVymazat