sobota 6. října 2012

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Jednoduché a výborné, zvlášť když máme zbytky kuřecího masa a zeleniny..

Suroviny:

rýže pro 4 osoby
2 ks kuřecích stehýnek
2 ks kuřecích křidélek 
100 g fazole červená ledvina
200 g mražená zelenina (mrkev, hrášek, květák, fazolky)
1 ks červená cibule 
kmín
sladká paprika
tymián
sůl
pepř
zeleninový vývar
1 lžička sojová omáčka Shoyu

Postup:

1) Dám vařit rýži a zvlášť i fazole.
2) Do tlakového hrnce dám vařit dvě kuřecí stehýnka a křidélka.
3) Až se vše uvaří (cca 30 minutek, fazole i déle), oberu stehýnka a připravím kuřecí masíčko.
4) Na sezamovém oleji osmahnu mraženou zeleninku, přidám 1 červenou cibulku na kroužky a i červené fazole. Přileju trochu zeleninového vývaru a podusím krátce. Nakonec přidám sojovou omáčku, sůl a pepř.
5) Rýži a zeleninu smíchám, podávám s kuřecími kousky, může se ještě posypat parmezánem.

1 komentář:

  1. Tie kuracie krídla ste si mohla odpustiť.
    Môžu sa použiť do vývaru ale nie na jedenie

    OdpovědětVymazat